„Колкото по-бързо забравим тази младежка квалификация, толкова по-добре. Това бе една от най-слабите и най-безличните квалификации, в които сме участвали. Не искам да правя никакви оценки на работата нито на предишните ми колеги, нито на моята”, коментира за Гонг селекционерът на младежкият ни национален отбор Михаил Мадански представянето на своите възпитаници в завършилите евроквалификации. Нашите финишираха последни в своята група.

„Пред мен имаше две алтернативи – или да изиграем със стария младежки отбор два безсмислени за тях мача, тъй като в края на годината те излизат от тази възраст, или отборът да претърпи един пълен катарзис, едно тотално подмладяване. Да се започне работа с възрастовата група, която през април догодина започва новите евроквалификации. Ръководството на БФС ми даде избор аз да взема решението и избрах второто”, каза още специалистът.

„Този отбор е с три години по-малък от сегашните си съперници, но ние предпочетохме да използваме това време за да подготвим отбор, който да не ни посрамва така в следващите квалификации. Мисля, че това беше правилното решение, независимо от негативите, които трябваше да понесем”, категоричен бе доцентът от НСА.

„В момента имаме отбор, който с малки допълнения можем да посрещнем по-смело предстоящите квалификации. С този набор в момента, ние имаме доста добри резултати срещу съперниците ни. Така, че вече няма от какво да се страхуваме”, сподели Мадански.

„За това, че може да водя представителния отбор на България срещу Уелс, разбрах от медиите. Никой не е разговарял по този въпрос с мен. Според мен решението, което трябва да вземе ръководството на БФС за следващия национален селекционер трябва да бъде добре премислено. Няма защо да се бърза, защото тази квалификация е загубена, няма какво да се заблуждаваме”, заяви селекционерът на младежкия национален отбор.

„Колкото и тривиално да звучи това бе най-доброто решение и признак на достойнство от страна на спортно-техническия щаб, защото обстановката и атмосферата около отбора бе станала нетърпима. Решението за мъжкия национален отбор едва ли е само в оставките на треньорите. Ако погледнем сериозно в близкото минало, този национален отбор смени четиримата най-добри треньори в България”, изрази своето мнение Мадански.

„Лично моето мнение е, че който и да стане треньор на мъжкия национален отбор, трябва да действа като при младежкия – да преживее своя катарзис и да се направи едно пълно и тотално обновление на този отбор. Разбира се, това ще донесе доста негативи, но е крайно време футболната ни общественост да разбере, че с половинчати мерки свързани с националния отбор доникъде няма да се стигне”, завърши Михаил Мадански.