Националният отбор на България до 21 години не успя да стигне до равенство 0:0 с Швеция и загуби с 0:1 с гол в последната минута в последната си среща от евроквалификациите.

Така родните лъвове загубиха задочната битка с Казахстан за предпоследното място в Група 6 и останаха последни на дъното с трагичния актив от само 4 точки от 8 мача.

Възпитаниците на Михаил Мадански бяха на секунди от нулево равенство с Швеция в домакинския мач в Ловеч, но резервата Джилоан Хамад се разписа за скандинавците в последната в минута.

Така крайната равносметка от тези квалификации на младежите е 1 победа (срещу Казахстан у дома), 1 равенство (срещу Черна гора у дома) и цели 6 загуби.

Припомняме, че българският тим загуби всякакви шансове за класиране още под ръководството на бившия селекционер Иван Колев.

Съставът на България срещу Швеция: Стефано Кунчев, Георги Терзиев, Илия Миланов, Атанас Дреновички, Александър Цветков (капитан), Александър Киров (87’-Томи Костадионов), Мартин Тошев (77’-Радослав Василев), Александър Тонев, Иван Вълчанов (60’-Веселин Марчев), Георги Миланов, Симеон Иванов.


Крайно класиране в Група 6 от квалификациите за Евро 2011 за младежи до 21 години:
1. Швеция - 19 точки
2. Израел - 16
3. Черна гора - 13
4. Казахстан - 5
5. България - 4 точки