Младежкият национален отбор на България отстъпи с 2:3 от Дания и загуби почти всички шансове в квалификационна група 2 за Евро 2015. Футболистите на Михаил Мадански се нуждаеха от задължителна победа, за да останат в борбата за първите две места, но след този неуспех у дома, останаха само с осем точки, с три мача за тях до края на цикъла.

Дания вече е убедителен лидер в група 2 с 14 точки, докато Русия има 13.

Двубоят започна със седемминутно закъснение, заради проблем с мрежата на една от вратите.

Дания откри резултата в осмата минута, след като Хьойберг пусна хитър извеждащ пас между двама български защитници и Поулсен сви добре топката, за да я прати в далечния ъгъл на Китанов.

Реакцията на българския отбор бе впечатляваща, и веднага момчетата на Михаил Мадански започнаха да атакуват мощно. В 12-та минута след отлично центриране на Славчев, Велков успя да играе с глава, но топката срещна напречната греда.

По-малко от десет минути трябваха, да бъде изравнен резултата. В 17-та Едисон Йорданов се разписа от пряк свободен удар, като топката след рикошет в защитник на Дания се оплете в мрежата.

За пълен обрат през първото полувреме Георги Миланов центрира от корнер, а Милен Гамаков с фантастично отиграване с глава засече за 2:1 в 27-та минута.

В оставащите минути до почивката, двата състава малко намалиха оборотите, а опасен удар на Томсън покрай вратата на Китанов бе най-интересното положение в двете наказателни полета.

Опитът да бъде подновена играта след паузата отново срещна неуспех, заради проблем с осветлението на стадион „Берое“, и повече от 15 минути арбитърът изчакваше, и се съветва с двата щаба, преди да има отново футбол.

Младежите позволиха обрат, на практика се сбогуваха с Евро 2015

източник: Lap.bg

Определено датчаните бяха по-настоятелният и остър отбор през второто полувреме, и в 48-та минута след шут на Томсен, топката се отби в сглобката на вратата на Китанов

В 53-та минута гостите изравниха, когато при центриране от пряк свободен удар на Хьойберг, Вестергорд бе изпуснат от защитата и реализира с глава за 2:2.

Българският отбор се активизира в последните десетина минути на двубоя, в търсене на задължителната победа, от която се нуждаеше. В 78-та минута след центриране от корнер, Асен Георгиев шутира мощно от движение, от точката на дузпата, и пак гредата спаси Дания.

Страхотно подаване на Йорданов към Симеон Славчев в 82-та минута доведе до удар към далечния ъгъл на Йенсен, но топката мина на половин метър от вратата.

За съжаление, нещата на практика приключиха за България в 87-та минута. Тогава Юсуф Поулсен се измъкна зад гърба да защитата, напредна и влезе в наказателното поле, и с прецизен удар прехвърли Китанов и отбеляза за 2:3, както приключи и двубоят.

На 19 ноември България приема Словения, а в последните си две срещи от квалификациите гостува на Естония и Дания, догодина през септември.

България: Китанов, И. Миланов, Ас. Георгиев, Велков, Марем, Гамаков, Славчев, Йорданов, Г. Миланов, Кирилов, Колев (Бижев 63);