Националният селекционер на България Любослав Пенев заяви след равенството с Дания, че отборът трябва да демонстрира самочувствието си от първата секунда на всеки мач.

„Започнахме мача пасивни и плашливи. През второто показахме, че знаем и може да играем. Направихме го добре. Доказахме, че може да играем силно и при гостуване на такъв силен отбор, какъвто е този на Дания“, коментира Пенев.

„Бях обещал да не се занимавам със съдиите, но може би трябваше да дойдем с националния отбор по хандбал. Два пъти футболистът на Дания си поведе топката с ръка пред съдията, а той се прави, че нищо не става. Това не е феърплей. Дания има много силен отбор по хандбал, но не знаех, че са взели играч от него във футболния си състав. Това бе хандбал или баскетбол, но не и футбол. Дания водеше играта през целия мач. Ние играхме предпазливо през първото полувреме и коригирахме нещата през второто, след което веднага се получи резултат. Имахме по-чистите положения пред вратата на Дания, отколкото те пред нашата, но когато съдията реши нещо, няма спасение“, добави националният селекционер на България.

„Изключително ми е жал за момчетата, защото този труд, който положихме можеше да се увенчае с три точки. Приемаме едната точка, запазваме втората позиция и продължаваме напред. Контузията на Бодуров е част от играта, не е малшанс. Да се надяваме, че травмата не е тежка и бързо ще се възстанови.“

„Ние направихме максималното и бяхме изключително близо до това да спечелим трите точки. Тези тримата, четиримата, няма да ги коментирам повече. Не съм доволен, аз съм максималист. Днес отново ни попречиха да спечелим три точки. Благодаря на момчетата за сърцатата игра, точно това бяха задачите, през второто полувреме. Отново съдийската бригада иска да е център на внимание, и тя да решава изхода, вместо двата отбора. Това е, което ме дразни“

„Играчите имат самочувствие, но трябва да го показват от първата секунда, а не от първата минута. Мачът е 90 минути и може да се случат много неща. Това е много време. Не съм изненадан от победата на Чехия. Оставаме в играта. Нищо не е решено и тепърва има още мачове. Трябва да продължаваме със същото поведение, концентрация и настройка“, каза още Любослав Пенев.