Националният селекционер на България Любослав Пенев заяви, че „трикольорите“ гонят класиране за плейоф и няма от какво да ги е страх.

„Аз съм доволен, защото момчетата са добре. Готвим се да посрещнем тези два мача, както трябва. Гоним плейоф и няма от какво да ни е страх. Трябва да излезем с едно високо самочувствие, което има покритие и резултати зад това самочувствие“, коментира Пенев.

„Момчетата трябва да бъдат спокойни, но в никакъв случай слабо концентрирани. Винаги казвам на момчетата, че ако нашия отбор винаги е максимално концентриран и изпълнява тактическите указания, сме много силен отбор, но ако слезе под тези неща, сме един много обикновен отбор“, добави специалистът.

„Ние сме един от фаворитите в нашата група за класиране на плейофите. Всеки прави сметка. Може би математически, ако спечелим три от черите мача ще отидем на плейоф. Всичко обаче започва от мача с Палермо. Нека първо си свършим работата в Палермо, след това в Малта, след това в Армения и накрая срещу Чехия. Ако спечелим три от четирите мача мисля, ще си гарантираме плейоф. Това минава през сериозна игра и сериозно отношение към това, което ни очаква. Очакват ни изключително трудни мачове – три като гости и един като домакин“, продължи националният селекционер.

„Футболистите осъзнават труда, който положихме през последните две години. Мястото, на което се намираме не е случайно. Това са футболисти, които имат позитивно мислене. Трябва да сме позитивно настроени и оптимисти, но минавайки през реалността. Аз мотивирам играчите непрекъснато. Искам да ни се свири безпристрастно и това, което се случва на терена, каквото има трябва да се свири. Логично е Италия да владее повече топката, а ние повече да се защитаваме“, каза още Любослав Пенев.