Националният селекционер на България Любослав Пенев заяви, че все още не е ясно със стартовия състав за предстоящата световна квалификация срещу Италия.

„Нормално е да има контузени футболисти в състава на Италия. В никакъв случай не трябва да подценяваме тези, които ще дойдат като нови футболисти. Италианският треньор има много по-голям избор от нас. Това не трябва да предразполага и да води до отпускане. Предстои ни много важен мач и трябва да подходим много сериозно“, коментира Пенев.

„Отборът тренира добре и футболистите в едно много добро състояние. Някои не играят, други играят повече. Те трябва да бъдат абсолютно спокойни.“

„Втори сме в групата, шансовете се запазват, това е ключов двубой за нас в Палермо, бих казал за първото място. В никакъв случай не подценяваме отбора на Италия, наясно съм какво представлява той“, добави националният селекционер.

„В момента няма 11, които са готови да започнат, но това най-вероятно ще стане след утрешната тренировка. Опитваме се да направим максимален брой тренировки, без да претоварваме футболистите“, каза още Любослав Пенев.