Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков отново категорично отрече да е подавал оставка в БФС в изявление след загубата с 0:1 на националния отбор на България от Парагвай в контрола. Лечков също така отново натърти, че футболистите са тези, които трябва да изнасят тежестта на терена, като проблемът не е в треньора. 

„Няма какво да се изненадваме от представянето. Треньорът имаше право на ротации. Резултатът не е положителен и е лошо, че не успяваме да вкараме гол“, започна той.

„Мисля, че се уверихте, че проблемът не е в треньора и това съм го казвал и преди. Футболистите са тези, които трябва да печелят мачове“.

„Темата с българския футбол е дълга. Трябва да се работи много, за да се извадят добри играчи. Например в техния състав Алмирон направи разликата и в двата отбора“.

„Не бих казал, че седмицата е бурна за БФС. Месецът е бурен, необяснимо за мен защо. Футболистите са тези, които играят и двата мача, и в двата загубихме“.

„В момента съм първи вицепрезидент и все още съм такъв. Не съм подавал оставка. Има си устав и всичко, което правя е само и единствено по устав. Конгресът ме е гласувал да съм вицепрезидент и изпълнявам задълженията си“.

„Има си докладчик и там не пише аз да съм подавал оставка. Не нося отговорност за чужди действия. Футболният съюз като ръководство е постигнало не малко за последните 14 години.

„Аз не съм говорил за Конгрес. Ние в момента караме мандата си. Имаме подадена оставка, която трябва да бъде приета и гласувана на Конгрес. Готов съм да си довърша мандата“, завърши Лечков.