Бившият български национал Радотин Кишишев не е оптимист за дългоочаквания двубой между Англия и България от квалификациите за Евро 2020. Игралият дълги години по английските терени, в клубове като Чарлтън, Лийдс, Брайтън и Лестър, не смята, че моментното състояние на националната ни гарнитура дава поводи за големи очаквания към двубоя. 

Кишишев даде изявление пред БНР, което е цитирано от вестник "Тема Спорт". 

"Не бива да имаме големи очаквания към мача ни с Англия. Дано загубим с по-малко. Отборът на Англия е изключително силен и доминиращ. Пристрастен съм, но очаквам да загубим с по-малко голове. В нашия тим има момчета, които са с малко игрови минути и заради това ще им бъде трудно срещу Англия. Играл съм на стария стадион "Уембли", не на новия, но чувството е нещо уникално за всеки футболист", коментира той". 

"Реалността е, че българският футбол е смачкан от това, което се случва у нас. Във водещите отбори - Левски, ЦСКА и Лудогорец, общо играят шест български футболисти. Как да имаш самочувствие?". 

"Не виждам как ще се оправим. Купуват се чужденци наляво надясно. Дори и малките клубове го правят. Уж имаме терени, но целите са други, не да се дава шанс на младите български играчи", завърши мрачния пейзаж Кишишев.