Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов призна, че е получил лична критика от селекционера Красимир Балъков след загубата 1:3 от Ирландия в приятелски мач. Нападателят също така потвърди, че поредицата от 9 срещи без победа за „трикольорите” оказва своето негативно влияние, но вече съзира облик в отбора.

Опитният футболист се съгласи, че Лигата на нациите реално е единственият ни шанс за класиране на Европейско първенство, като уверено обеща, че България ще вземе победа до края на квалификациите за Евро 2020.

„Да, Балъков сега ми каза в съблекалнята, че всички, които сме влезли в игра, не сме го направили както трябва. Трябва да си вадим поуките. 80 минути стояхме добре на терена, направихме каквото се изискваше. През второто полувреме имахме някои интересни ситуации. За наше нещастие в последните 10 минути допуснахме някои грешки”, коментира Попов.

„Лошото е, че без чиста ситуация допуснахме 7 гола. За Христо не съм съгласен той да поема вината. Ние сме отбор, един екип. Това му е дебют, не бива да е самокритичен към себе си. Няма такова нещо той да поеме вината, всички сме виновни.”

„Колективът винаги е бил добър тук – както между нас, играчите, така и между треньорите и персонала. Видя се, че доста добре изнасяхме топката, но при тази схема на игра има нужда от време всеки футболист да разбере какво се изисква от него. Не може да се получи за 3-4 дни. Има облик в този отбор. Трябва в последната третина да сме по-нахални, по-ефективни и по-агресивни.”

„9 поредни мача без победа тежат. На нас също ни тежи. Говорим си по тази тема. Понякога на обяд или на вечеря се чува само дрънкането на чиниите и на приборите. Когато има победи и позитивни резултати, настроението и футболното самочувствие е съвсем различно. Когато не печелиш, си леко скован, пазиш резултата, стремиш се да не бъркаш. Ще дойдат и по-добри дни.”

„Следим всички резултати. Лигата на нациите е един шанс, който сами сме завоювали. Ще си чакаме шанса и се надявам да изградим такъв стил, всички да бъдат здрави, да играят в клубните си отбори, за да вдигаме нивото. Разговарях с Балъков и разбрах, че се подготвя съвместна работа на БФС и държавата. Дано започне да се прави и след време да си берем плодовете.”

„Аз съм сигурен, че в оставащите мачове от квалификациите ще вземем победа. Когато играем вкъщи, играем по съвсем различен начин. Може би трябва да сме по-агресивни и както вече казах – по-нахални, по-креативни в предни позиции. Сигурен съм, че нещата ще се получат. Виждам се там, където ме вижда треньора. Аз няма да се оплаквам. Важното е да излизам и да помагам на отбора. За мен е чест да бъда национален състезател”, завърши Попов.