"Доста престижна победа за нашия отбор, затвърждаваме линията, по която сме тръгнали, в много добра посока вървим,“ коментира капитанът на България Ивелин Попов след успеха с 2:0 при гостуването на Япония в приятелска среща.

„Играхме пред пълни трибуни, на добър терен, организацията е на доста добро ниво. Всичко минава по един перфектен начин,“ коментира Попов за мини-турнето на националите.

„Искам само да съм жив и здрав, да си почина 10-15 дни. Ще започна подготовка с Кубан, и след това ще се решава,“ добави той за своето бъдеще.

„Винаги съм оптимист, и от това, което виждам, че играе нашият отбор, националният отбор го очаква светло бъдеще,“ каза още Ивелин за националния тим. „Мисля, че с нашата игра върнахме доверието и подкрепата на феновете. Голяма част от нашите успехи се дължат на публиката.“

Очакванията от следващата контрола – с Казахстан във вторник? „Имам двама-трима познати, треньорът на вратарите Игор Кулиш работеше в Левски. Доколкото знам, се наливат сериозни средства и в националните отбори. Това е един празник – 100 години казахстански футбол. Мисля, че ще бъде отново пълен стадиона. Очаквам ние да продължим по същата възходяща линия и да зарадваме нас и феновете си с една хубава игра и победа,“ завърши Ивелин Попов пред пресцентъра на БФС.