Капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов призова всички да продължат да подкрепят отбора, и тонът към националите да бъде смекчен. Според него, все още шансовете за трето място в европейските квалификации не са загубени, и двете поредни поражения не са краят на нещата.

"Днес загубихме, но в сравнение с Хърватия, играхме по-добре," заяви Попов след 1:2 срещу Норвегия в Осло. "В съблекалнята всички бяхме мотивирани, концентрирани. Някой е закъснял с части от секундата, друг не го е подсигурил, трети е сгрешил."

"За мен все още сме в играта. Не бързайте да ни отписвате. Не може да се каже, че сме в нокдаун. Имахме положения, не успяхме да отбележим втори гол. Минимум с точка трябваше да си тръгнем. Всички сме виновни – от домакина, до последния човек. Да се обвиняваме, е нелепо. Трябва да смекчим тона. Паднахме от Хърватия, два дни не ни оставиха да паднем на земята, но така са преценили някои медии..."

"Любослав Пенев е старши треньор на отбора, и няма кой да се сърди. Той е прав."

"Прекалено е рано, има много време. Не е приятно да губиш два мача поред, но това е животът. Утре ставаме и продължаваме. Аз винаги съм реалист, и мисля, че имаме шанс за трето място."

"Винаги ще има недоволни, на останалите искам да кажа, да останат с нас."