„Бербатов не е в националния отбор по собствено желание. Аз обаче мисля, че той ще се върне и България ще спечели от това”, заяви за Гонг капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов. Заедно с останалите избранници на Любослав Пенев, той се подготвя в Правец за контролите с Холандия на 26 май в Амстердам и с Турция на 29 май в Залцбург.

„За мен по-интелигентен футболист във Висшата лига от него няма. В България половината те обичат, половината – не. Но каквото и да си говорим, Бербатов е нужен на България. И трябва да се върне в националния отбор на всяка цена”, добави Попето.

„Когато сме с националния отбор, настроението винаги е добро. Имаме хубав колектив, приятели сме, изобщо всеки път е много приятно. От днес вече започваме да работим – тренировки, разбори. Движим се по програма”, каза още юношата на Левски.

„Холандците ще играят мач срещу нас, който да накара техните фенове да имат положителни очаквания от участието им на Европейското първенство. За нас обаче това ще е двоен стимул – играем с много силен отбор, на пъпа на Европа. Играеш си хубаво, изпълняваш каквото ти каже треньорът, пък дано и резултатът е благоприятен”, разкри очакванията си за двубоя с „лалетата” Ивелин.

„Аз съм бил и капитан, и не съм бил! Надживял съм ги тези неща. Тия неща съм ги надживял до 18 годишна възраст. За мен няма абсолютно никакво значение кой ще е капитан. Казвам Ви го съвсем искрено без никакви задни мисли”, категоричен бе нападателят на турския Газиантепспор.

Той още веднъж, разкри какво е почувствал, когато разбрал новината за заболяването на капитана Стилиян Петров: „За мен това, което се случи със Стилиян е шок! Когато ми го казаха си помислих, че си правят лоша шега с мен. Голям шок! Абсолютно всички стискаме палци и го подкрепяме. Дано се завърне възможно най-скоро в националния отбор и в Астън Вила!”

Ивелин Попов сподели и впечатленията си за втория си сезон в турската Суперлига: „За мен сезонът в Газиантепспор е приличен. Започнахме го много лошо, борехме се за оставане в елита. Но пък го завършихме добре – на точка от участие в плейофа за Лига Европа. Радвам се, че ми се падна такъв сезон – да играя в отбор, който се бори със зъби и нокти за всяка точка. Това е плюс в моята кариера. Купата на тотото, която спечелихме е без особено значение за мен. Мачовете бяха като приятелски. По-важното е, че взехме купата без никакви финансови претенции, не сме играли за премии, а само на воля и на сърце!”

„На 22 май нашият президент има дело, на което ще се реши дали ще излезе от затвора. Като мине делото и Европейското първенство ще седнем и ще говорим с него. Има неизплатени заплати към част от футболистите, затова ще говорим какво ще правим през новия сезон. По принцип имаме уверението на общината, че отборът ще съществува. Това е хубаво, но дали ще бъде така, както беше досега или ще е по зле, не знам! Всичко е въпрос на разговори”, не разкри нищо около своето бъдеще капитанът на „трикольорите”.

„Ивелин Втори ме радва много. Тази сутрин започна да ме буди в 5.30 часа. Всичко е наред, жив и здрав е, расте. Майка му също е добре, нищо че пишат, че иска да ми бяга. Как ги измислят тези неща, не знам, но няма нищо подобно”, завърши с усмивка Попето.