„Настроението е добро. Всъщност ние още не сме били толкова дълго заедно. Имахме само един обяд, предстои ни видеоразбор, тренировка и постепенно започваме да влизаме в лагера”, заяви за Гонг националът Станислав Манолев, който заедно със своите съотборници започна подготовка за контролите с Холандия в Амстердам на 26 май и тази с Турция три дни по-късно.

„Не мисля, че контролата с Холандия няма да е добра за нашето самочувствие. Те все пак са финалисти на последното Световно първенство. Добра контрола, която ни дава възможност да се проверим. Направихме един хубав мач с унгарците, нека да видим какво ни е нивото сега”, категоричен бе десният защитник.

„Не мисля, че холандците са много по-голяма класа от нас. Имам трима съотборници от ПСВ в националния. Добри футболисти, но не са извънземни. Постоянно се бъзикаме с тях за предстоящия мач, но не мога да ги уплаша”, каза още Манолев.

Той изказа своето мнение за многобройните кампании и инициативи в подкрепа на болния от левкимия капитан на националния отбор Стилиян Петров: „Все още нищо не сме коментирали за болестта на Стилиян, но със сигурност ще го подкрепим по някакъв начин в контролите. Аз обаче мисля, че това са малко преувеличени неща – да сложиш една фланелка и да го подкрепиш. По-добре да се направи нещо друго, за самия него, а не за медиите. Не казвам, че нямат значение тези кампании. Хубаво е да види, че цяла България е зад него. Но по-голямо значение има докторите да го излекуват!”

„Личното ми мнение е, че ако Бербатов и Мартин са в отбора, ще помогнат. Но това вече си го преценява старши треньорът. Както знаете при него няма шест-пет! Той си носи отговорността за това”, добави националът.

„Аз имам договор с ПСВ Айндховен и до момента съм си там. Взехме Купата на Холандия, но за поредна година няма да играем в Шампионската лига и това ми е най-лошото от целия сезон. Засега не знам нищо за мой трансфер, само чета по вестниците”, сподели бившият играч на Литекс.

„За мой късмет едно момче от Ваалвийк ме изпревари и то с 2-3 картона. Аз не мисля, че съм най-грубият защитник в Холандия. Сигурно съдиите нещо са ме нарочили – имам 4-5 картона, за които дори може да не се свири нарушение. Знаете, че холандците не ни искат в Шенген. Може и това да е причината за моите картони”, шеговито завърши защитникът на ПСВ Айндховен.