Селекционерът на младежкия национален отбор Иван Колев, който напуска своя пост след мача срещу Израел, заяви, че не той е проблемът за проблемите на отбора, а липсата на основни елементи у футболистите.

Колев не остана доволен от контролата срещу Спортист Своге, която бе загубена от неговия отбор с 0:1: „Това се получи, ориентирахме се, някои момчета ми харесаха. Мислехме, че Своге ще играят по-отворено, те играха по-затворено и ни дадоха възможност да имаме големи пространства, което не искахме, защото с Израел ще играем по-дефанзивно, затова нямахме и играчи, които да играят по този начин. Ние играхме добре до наказателното поле, но имахме само два удара. С Израел ще е друго, защото те ще играят по-открито и нападателно, тогава ще имаме повече възможности”.

На въпрос, дали очаква мача с Израел, след като от него вече няма никакво значение, Колев коментира: „Шегувате ли се, аз чакам с такова нетърпение всеки мач. Аз съм професионален треньор и много ми липсва ежедневната работа с отбора”.

„Не съм разочарован, по принцип треньорите са заложници на резултатите, през последните 15-16 години младежките и юношеските отбори на България нямат никакви резултати. Ако критерият е, че няма класиране, то той е важал за 40-50 треньори, които са работили с този отбор. Лошото е, че не се вижда нещо много по-важно, причината не е в треньорите. Доста елементи липсват и физически, и технически, нещата са много дълбоки”.

„15-16 години няма никъде класиране, резултатите навсякъде са еднакви. Ако Иван Колев е проблемът, то той е решен, но въпросът тук е съвсем друг и се надявам това да е отчетено. Аз съм посочил, къде са причините според мен, дано се промени. Аз нищо не оставям като наследство, с изключение на това, че давам път на момчета, които са от следващия набор, по този начин помагам на следващия треньор”.

Относно повиквателните за футболистите на ЦСКА Спас Делев и Павел Виданов и отказът на „армейския” клуб да ги пусне, специалистът отговори: „Спас Делев е сериозно контузен, дано се оправи бързо. Лично аз познавам Виданов и Делев добре, не мога да допусна, че са замесени в такива неща. Още на следващия ден президентът на клуба и треньорът ги реабилитираха, каква е причината да не ги викна? Не искам да мисля, че има бойкот към младежкия национален отбор, защото би било много лошо. Марио Кирев е с операция, работи във фитнеса, но за съжаление не можем да го ползваме”.