Младежкият национален отбор на България загуби с 0:1 от Спортист Своге в контролна среща, която се игра на спортния комплекс „Царско село” в столицата. Единственото попадение в срещата реализира Николай Цветков в 60-та минута на мача.

Играчите на Иван Колев, чийто договор няма да бъде продължен, не успяха да създадат опасни положения пред съперниковата игра и закономерно претърпяха поражение.

Преди срещата стана ясно, че Спас Делев е бил освободен от лагера на младежкия национален отбор и няма да участва в предстоящия двубой с Израел. Причината е контузия на играча на ЦСКА.

Капитанът на националния мъжки тим Димитър Бербатов се появи на базата, за да наблюдава срещата, но след 20-та минута нападателят на Манчестър Юнайтед си тръгна, очевидно разбрал, че младите ни футболисти няма с какво да го изненадат.

След края на срещата Иван Колев, чиято работа приключва след няколко седмици, сподели, че причината за лошите резултати не се крие в треньорите. Той се обоснова с факта, че няколко поколения футболисти не могат да направят нищо запомнящо се в турнирите, а не само сегашното.