Нападателят на Ботев Пловдив Иван Цветков дебютира за националния отбор на България в при загубата с 0:1 от Украйна в контролата на „Васил Левски“. Цветков се появи в игра след почивката, като призна, че се надява с представянето си да не е разочаровал селекционера Любослав Пенев.

„Неприятно е да загубиш, но според мен се получи нормална проверка. Не знам дали това беше правилният момент за тази контрола, но все пак това е датата на ФИФА. Би било по-полезно да имаме проверка точно преди мача с Малта, който е следващата ни квалификация“, заяви Цветков.

„Надявам се, че не съм разочаровал треньора и мога да бъда извикан отново. Не съм обиден или разочарован, че не ме викаха по-рано в националния отбор. Така са преценили, дори когато имах кариера в Холандия и в Турция. Надявам се, че в скоро време ще си взема българската лична карта и този проблем ще отпадне“, добави той.

„По отношение на клубния ми отбор Ботев (Пловдив), мисля че се представяме добре. Имаме три шампионатни мача до края на първенството и се надявам, че ще ги спечелим“, завърши националът на България.