България загуби с 0:1 в контролна среща от Украйна на стадион „Васил Левски“. За първи път тази есен родните национали получават първи гол във вратата си, а това е второ поражение за тях през 2012-та година, но и двете дойдоха в контролни срещи. България няма загуба в официален двубой, а следващия си мач ще изиграе чак през месец март.

Неприятната ни серия срещу Украйна обаче продължава, като тимът ни вече има три загуби и две равенства срещу този съперник.

Любослав Пенев направи доста промени в хода на мача, а на вратата застана Стоян Колев, на мястото на контузения Николай Михайлов. Наставникът направи всичките си шест смени през второто полувреме, като в игра за България се появиха Маркиньос и Иван Цветков. Пенев изпробва различни варианти на игра, но определено през първото полувреме на нашите национали им липсваше и малко въображение. След почивката българският състав заигра малко по-добре, направи няколко интересни атаки, но в общи линии играта бе равностойна.

Момчетата на Любослав Пенев стартираха добре срещата, но след началните десетина минути, отстъпиха инициативата, и допуснаха играта да се изнесе пред наказателното поле на Стоян Колев. Натискът на Украйна се увенча с успех, и след няколко корнера, в 33-та минута един намери Кучера, и той с глава от непосредствена близост реализира за гостите.

Маркиньос, Веселин Минев и Светослав Дяков се появиха още на почивката, а малко след това Валери Божинов пропусна една от най-чистите възможности за България, като ударът му бе отразен от Пятов. Димитър Рангелов и Иван Цветков бяха следващите промени в състава на Любо Пенев, и атаката на тима ни определено се изостри. Въпреки това, реалните голови положения отсъстваха, и двата състава се задоволяваха с удари покрай вратите.

До края пред Цветков се откри шанс да стреля, непокрит от 12-13 метра, но не намери очертанията на украинската врата. Три минути преди края Митко Рангелов почти преби съперников играч от стената, след като стреля от пряк свободен удар в тялото му. Това бе и последната възможност за България да притесни Пятов, но момчетата на Любо Пенев не стигнаха до хикса.

12. Колев, 6. Й.Минев, 5. Бодуров, 15. Иванов, 4. Занев (46' В.Минев), 16. Сърмов (46' Маркиньос), 22. Илиев (64' Цветков), 17. Г.Миланов (46' Дяков), 9. Попов (77' Тонев), 2. Манолев, 10. Божинов (61' Рангелов) Резерви: Чворович, Александров, Бандаловски, Гаджев, И.Миланов.