Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев беше категоричен, че в групата ни няма „несериозни противници“. Тимът, според специалиста, е изцяло концентриран само върху предстоящия мач с Люксембург.

Двубоят е първата световна квалификация за тима ни за Мондиал 2018. Срещата ще се състои на 6 септември от 21:45 часа на стадион "Васил Левски". 

„Цели в по-дългосрочен план не можем да правим. Моят личен приоритет е мачовете да са разделени – всеки сам за себе си. Най-важният е следващият мач, фокусираме се изцяло върху него. Моята лична надежда е да се представим на ниво, да играем атакуващ футбол и да победим. Това е единствената ни цел“, коментира Ивайло Петев.

„Това е жребий, ние не можем да избираме срещу кой да започнем, такъв е бил жребият, такъв отбор ни се е паднал, а след това имаме две гостувания. Няма несериозни противници. Имаме доста тренировки до самия мач, така че всеки може да попадне в стартовия състав. За момента нямаме друго контузени. Надявам се в хода на лагера да не се появяват други.“

„Защитата е много важно звено за един отбор, но винаги има един такъв момент, в който тия хора трябва да се сменят. Надявам се, че хората, които попаднат в линията на защитата ще се справят“, сподели Ивайло Петев.

„Загубите са част от футбола, надявам се в мача, който ни престои да победим и това малко ще отмие срама, който мина. Основното нещо е, когато играеш за националния отбор, трябва да дадеш максимума от себе си. Националната фланелка е гордост, националната фланелка е чест и ние трябва да я защитаваме по най-добрия начин“, завърши селекционерът.