Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Антони Здравков ще опита да класира младите "лъвове" директно за европейското първенство в Италия и Сан Марино през 2019 година. Специалистът, който нарече себе си "максималист", е доволен от програмата на тима. Квалификационните двубои започват през септември 2017 година.

"Прави се чисто нов отбор за тези квалификации. Хубаво е, че ще имаме мачове през септември, а няма да играем през март и юни. Имаме нужда от време за сработване. Повечето от футболистите от националния тим, родени през 1996 и 1997 година, играят в "Б" група. Съперниците ни изглеждат преодолими, на хартия фаворит е Франция. Положително е, че скоро няма да имаме мач. Реално е да се говори за второто място в групата, търсим директно класиране. Максималист съм. Едно е футболистите да играят на ниво клубни тимове, а съвсем друго е да носят фланелката на националния отбор", заяви Здравков на пресконференция.

България с приемлив жребий за квалификациите на Евро 2019

На 28 март българският отбор до 21 години вероятно ще гостува на Македония за контролна среща, в която ще бъдат изпробвани новите футболисти.

"Имам списък от 39 играчи. Някои вече са наблюдавани, с други тепърва ще се опознаваме. Само малка част от тях играят в "А" група. От националния отбор до 19 години също има момчета, които правят впечатление и бележат развитие", каза още Антони Здравков.

Младежкият националният отбор до 21-годишна възраст е в група 9 в квалификациите за Евро 2019. Противници на българите са Франция, Словения, Черна гора, Казахстан и Люксембург.

България е домакин на Люксембург на 5 септември в първата си среща от квалификациите. /БТА