„Щастлив съм да бъда тук с вас на откриването на Националната футболна база „Бояна“. Поздравявам Борислав Михайлов за завършването на този изключително амбициозен проект. Знам, че не беше лесна задача и имаше много трудности за преодоляване, но Борислав бе убеден в целта си да осъществи този проект. Хората може би са били скептични, когато Боби стартира този проект, но сега виждат, че е бил прав“, коментира президентът на УЕФА Александър Чеферин на официалното откриване на новата база на БФС.

„Знаем, че беше голям вратар, но виждаме, че си смел лидер, който прави много реформи. Някои хора не са щастливи с това и се притесняват от промените, но ние знаем, че го правиш за доброто на българския футбол. Впечатлен съм от резултата от сериозните усилия и смятам, че в дългосрочен план ще помогне за развитието на българския футбол. Възможно най-добрите условия за футбол, трябва да са водещ принцип в работата на ръководителите. Около 11 милиона евро бяха инвестирани в реализирането на този проект“, каза още Чеферин и добави:

„Впечатлен съм и съм щастлив, че УЕФА инвестира в толкова хубав проект. Без Боби не смятам, че щеше това да е възможно. Това е един от най-хубавите тренировъчни центрове, които съм виждал в Европа. Може би само словенският е по-красив.“