Новата база на националния отбор по футбол в Бояна бе официално открита. Президентът на БФС Борислав Михайлов бе редом с боса на УЕФА Александър Чеферин, както и хърватската легенда Звонимир Бобан.

На откриването присъства още членове на Изпълома на УЕФА, министърът на младежда и спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, както и членове на Изпълкома на родната футболна централа. 

Новооткритата база се намира в резиденция "Бояна", като включва три терена. Също така има хотелска и административна част. 

Легендарният треньор Димитър Пенев, който на 17-и ноември 1993-а година изведе България до класиране на Световното в САЩ, а по-късно с тима достигна до четвъртото място, сподели: "Естествено, че се радвам от видяното тук. Поздравявам всички. След повече от 20 години виждаме една чиста и хубава база на БФС. Много сериозно трябва да се работи, да има сериозни треньори за децата. При тези условия смятам, че нещата ще се подобрят и ще правим сравнение в близките години. С отличните усилия на всички футблисти преди 22 години направихме така, че Америка да чуе за българите. 

Хърватинът Звонимир Бобан, който е представител на президента на ФИФА Джани Инфантино заяви при откриването:

"Израснал съм в едно малко градче, на един кален футболен терен. Това, което Боби и екипът му са направили е изключително приятно. Това, което сте направили тук е нещо може би невероятно. Чудесно е да видим този футуристичен център. Той ни показва как времето лети. Поздрави за всички българи и всички, които помогнаха за проекта. Пожелавам на тази база да израсне едно поколение, като това на Боби, Стоичков и Лечков."