Селекционерът на хърватския национален отбор Нико Ковач определи като ключов предстоящия мач на тима му с България в европейските квалификации. Двата тима се срещат на 10 октомври на Националния стадион "Васил Левски". 

Според него, родният тим е изключително сериозен и амбициран за успех, а като пример за качествата на "лъвовете" той даде представянето на Лудогорец, който има най-много представители в тима на България. 

"Мачът в София е ключов за нас. Българите са много силен и сериозен отбор. Виждате, че техният шампион Лудогорец е в Шампионската лига и се представя много силно. Този отбор има няколко национали."

"Освен това имат и няколко футболисти, които играят силно в Русия. Пред нас е един тежък мач, но всичко, което се касае до нас, ние сме го предприели. Анализирали сме подробно противника и сме предложили тактиката си на играчите."

"Те знаят какво трябва да направят. Момчетата са надъхани за успех, защото изходът от този двубой е ключов и може да доведе до пробив за нас в битката в тази група", сподели Ковач пред медиите в родината си. 

Първоначално в Хърватия очакваха мачът с българския тим да е по-лек и селекционерът да даде шанс на някои по-млади момчета да участват. Ковач обаче подхожда сериозно и ще избере най-добрия възможен състав. 

"Питате ме защо има млади момчета в състава и дали някое от тях може да започне като титуляр. Андрей Крамарич е добър футболист, млад и талантлив. Прави силни мачове, във форма е, може и да участва, но нищо не е ясно."

"Ще заложа на играчи, които не само са във форма, но и могат да ми помогнат в тактиката срещу този съперник. Да не се заблуждаваме, опонентът е добър", сподели още селекционерът на Хърватия.