Дебютиралият за националния отбор по футбол Христо Иванов не се скри от отговорност и пое вината за загубата 1:3 от Ирландия в приятелския мач, който се игра в Дъблин. 37-годишният страж сбърка сериозно при първия и втория гол на съперника, но остана категоричен, че се вижда прогрес в отбора по отношение на играта и стила.

„Не само аз, целият отбор стоя много добре в по-голяма част от мача. Наистина наивни голове и грешки от моя страна лишиха отбора от по-добър резултат. Случват се такива неща, лошото е, че се случиха на мене именно в дебюта ми. Продължаваме напред, както казва един колега спортист”, каза футболистът на Етър.

„Не бягам от отговорност. Зле прецених топката при центрирането. През първото полувреме се намесих добре при някои от техните центрирания. Знаех как изпълняват, този път топката ме изненада. Не, никой нищо не ми е казал в съблекалнята. Това се случва на всеки един, момчетата го знаят. Просто грешките на вратаря най-много се виждат”

„Аз мога смело да кажа, че вътре в съблекалнята всичко е на много ниво. Отборният дух е много голям. Всички виждат прогреса ни в игрово отношение. Лошото е, че елементарни грешки ни костват резултати. Това няма да е винаги така.”

„Имах едно второ полувреме, което ми тръгна криво. Допуснах грешка рано, която доведе до първия гол. После опитах с много желание да компенсирам и това доведе до още една. Мога да коментирам единствено моите грешки”, завърши Христо Иванов.