Защитникът на Вердер Бремен и националния отбор на Чехия Теодор Гебре Селасие смята, че победа във вторник ще бъде голям удар върху надеждите на България за продължаване напред в битката за Мондиал 2014. Футболистът не спести и похвалите си за момчетата на Любослав Пенев, особено що се касае до нападението на „трикольорите“.

„Досега нещата в групата се развиват по наш вкус. Надявам се това да продължи и след вторник. Мачът е много важен, защото при победа ще нанесем голям удар на българите“, заяви Гебре Селасие.

Бранителят очаква много по-различен мач в сравнение с домакинската победа над аутсайдера Малта с 3:1 в петък.

„Със сигурност ще подходим по-различно. Малта не е лош отбор и имаше своите силни моменти, но българите са много по-силни, особено в атака. Честно казано, не познавам добре състава им. Когато кажеш България, се сещаш за Бербатов, а той вече не е част от националния им отбор“, каза Теодор Гебре Селасие.

Възпитаниците на Любослав Пенев стартираха кампанията с три поредни домакинства, от които спечелиха 5 точки след победа над Армения с 1:0 и равенства с Италия (2:2) и Дания (1:1). Чехия пък направи 0:0 срещу Дания като гост и победи аутсайдера Малта с 3:1 у дома. Лидер е Италия със 7 точки, а другият претендент за Мондиал 2014 - Дания има 2 точки.