Вратарят на Чехия Петър Чех смята, че предстоящата световна квалификация срещу България в Прага във вторник може рано да изясни положението в група "Б".

Възпитаниците на Любослав Пенев стартираха кампанията с три поредни домакинства, от които спечелиха 5 точки след победа над Армения с 1:0 и равенства с Италия (2:2) и Дания (1:1). Чехия пък направи 0:0 срещу Дания като гост и победи аутсайдера Малта с 3:1 у дома.

Лидер е Италия със 7 точки, а другият претендент за Мондиал 2014 Дания има 2 точки.

"Този двубой може значително да изясни ситуацията в нашата група. За тях срещата до голяма степен ще бъде повратна точка в квалификациите. Ако ние победим, това ще означава, че те ще бъдат със седем загубени точки от четири мача, а това е много. Това е една от тези срещи, които могат да направят разлика", смята Чех.

Стражът на европейския клубен шампион е доволен не само от равенството 1:1 между България и Дания в София в петък, но и от червения картон на Иван Бандаловски.

"Това ще означава, че те ще бъдат принудени да направят промени в титулярния си състав, което е добре за нас. Ако вземем трите точки, ще се изравним на върха на класирането с Италия, което е нашата цел след три мача", каза още стражът на Челси.