Българският национал Лусио Вагнер се появи в последния брой на едно от най-авторитетните издания за футбол на Великобритания FourFourTwo.

В последния си брой на списанието включва футболиста на Левски в списъка с бразилски играчи, „които разпространяват самбата” в националните отбори, различни от селесао.

Лусио Вагнер е представен с кратка визитка и снимка с националната фланелка на България и е даден за пример, като един от вариантите за всеки държавен тим, който иска да се подсили с футболист роден Страната на кафето.

„Бразилци за наемане” – е заглавието на статията на FourFourTwo – „На националния ви отбор му трябва малко самба стил? Защо тогава не си вземете натурализиран бразилец като тези…”

„След като беше взет от Бенфика от сателита на Коринтианс Алагоано през 1996 година, Вагнер несъмнено си е мечтаел за голямо бъдеще за неговата страна, той вероятно не си е мислел, че това би могло да бъде България. След четири години игра в местните клубове Черно море и Левски, той беше натурализиран през миналата година и вече има десет участия”, е изписано за Лусио Вагнер.

Компания на българския ляв бек в идеалния отбор на бразилците-чужденци правят футболисти като португалецът Деко Соуса германецът Кевин Курани, хърватинът Едуардо Да Соуса и японецът Алекс.