Отговорникът за юноше­ските и младежкия национа­лен отбор Емил Костадинов заяви, че се надява възпитаниците на Александър Дими­тров да прибавят нови точ­ки към актива си след днешно­то домакинство на Русия. Мачът е от 20:30 часа на стади­он "Славия". Билетите са по 2 лева. Трикольорите започнаха квалификационната кампания за Евро 2021 с разгромно 4:0 над Естония в Талин.

"Стартът на младежите беше отличен. Направихме добър мач като за първи през кампанията. Победихме на чужд терен, и то доста убе­дително. Това не ни се бе случ­вало скоро. Стартът е добър и се надявам, че срещу Русия ще затвърдим добрата игра от Естония", каза членът на Изпълкома на БФС.

"Всички трябва да работим заедно за успеха на всеки един национален отбор. Дано има­ме нови поводи за радост", добави Костадинов.

Десният бек на ЦСКА Иван Турицов бе привикан под зна­мената за мача с Русия. Брани­телят не игра при успеха над Естония в Талин заради кон­тузия. Той бе повикан от се­лекционера Александър Дими­тров и за двете евроквалификации, но получи контузия във вечното дерби с Левски.

По решение на клуба и Димитров той пропусна първата среща в Талин, като се възстановяваше в София. За да бъде съ­хранен, не игра в контролата на ЦСКА с Поморие в Страл­джа. Очаква се Турицов да за­почне сред титулярите в днешния сблъсък. Сборная тръгна с 1:0 над Сърбия, а Пол­ша би със същия резултат Латвия.

В мача с Естония хеттрик вкара Тонислав Йорданов. "Това ми е работата, да помагам и вкарвам. Дано след­ващите мачове пак да бием. Срещу Естония се получи, вка­рах хеттрик. Имаме потен­циал, тепърва ще видим какво ще се получи", заяви напада­телят.