Мениджърът на Димитър Бербатов – Емил Данчев, успокои събралите се журналисти след победата с 3:0 над Люксембург, като заяви, че контузията на футболиста на Тотнъм не е толкова тежка, затова нападателят най-вероятно ще е готов за мача с Арсенал. Агентът на Бербо бе категоричен, че в националния отбор няма нито мениджърски, нито клубни интереси.

„Предполагам, че състоянието му не е толкова тежко, но мисля че ще е на линия за мача с Арсенал”, заяви Емил Данчев.

На въпрос, дали с този отличен двубой Димитър Бербатов е повишил цената си, агентът отговори: „Не това е мачът, който може да повиши цената му. Тя се формира предимно от представянето му в Англия, но разбира се ако нещо може да повиши цената му беше мачът с Холандия, но за съжаление не успя да реализира там. За щастие, ако мога да се изразя така, той счупи каръка. Нека обаче да го оставим да се концентрира за играта си в Тотнъм, а за цената предполагам, че тепърва ще се говори, особено за следващия полусезон.”

„Митко е такъв човек, че няма неприятели и врагове. Това, което се е получило след мача с Холандия, е една нормална реакция на един нормален човек, не в смисъла на това той да бъде некоректен към своите съотборници, защото всички очаквахме нещо да се получи. И това по-скоро беше израз на разочарование от това, че чудото не стана. Митко е в чудесни отношения с всички, просто темата е отшумяла вече и не бива да се връщаме на нея вече”, добави Емил Данчев.

Мениджърът на Бербатов не пожела да коментира, дали има мениджърски интереси в националния отбор, но въпреки това сподели: „Това са футболистите, с които разполагаме, не е толкова голям кръга от играчи, а и Димитър Пенев най-малко той би допуснал някакви такива интереси. Просто Пенев така вижда нещата и така ги усеща и затова си носи отговорността.”