Ростов записа поредна победа от началото на сезона в Русия, но мачът с Локомотив в Москва беше важен и за феновете на българския национален отбор. Защото те тръпнеха в очакване дали капитанът на "лъвовете" Ивелин Попов ще участва в тази битка. 

И за щастие на българските привърженици Попето започна дори като титуляр, макар че силите му стигнаха само за час на терена. Но докато той беше в игра Ростов стигна до аванс от два гола. В 60-та минута той беше сменен от Хорен Байрамян, а в края "железничарите" отбелязаха почетното си попадение, но в крайна сметка паднаха с 1:2. 

В герой за гостите се превърна Елдор Шумородов, който наниза по едно попадение преди и след почивката. Узбекът откри в 41-та минута след пас на Евгени Чернов, а в 58-та удвои аванса на тима си срещу фаворита от столицата. 

Все пак Локомотив стигна до почетно попадение в 81-та минута чрез Антон Миранчук, разписал се след пас на Жоао Марио. Но за повече московчани нямаха и време, и сили и в крайна сметка трябваше да се примирят със загубата. А пък Попето вече може да очаква мача с Англия. 

След тази развръзка Ростов излезе еднолично на върха със 17 точки и изпревари именно "железничарите", които остават с 14. Все пак обаче има още куп мачове за изиграване от 8-ия кръг и картината може да се промени.