Капитанът на България Ивелин Попов направи всичко възможно, за да бъде на линия за мача с Англия на 7 септември. Опитният играч получи контузия в коляното на 18 август в двубоя между Ростов и УФА, като беше принудително заменен още на почивката.

Първоначалните прогнози бяха притеснителни за юношата на Левски, но след направените изследвания стана ясно, че ще почива около 15 дни. От десет дни Попов, който не иска да пропусне срещата с "Трите лъва", прекарва по пет часа на базата, правейки възстановителни процедури

. Той вече е започнал да тича през уикенда, докато колегите му играеха с Рубин. Очаква се от утре Попето да поднови тренировки под ръководството на Валерий Карпин. Бившият национал на Русия се надява родният капитан да бъде в състава за мача с Локомотив Москва тази събота. Сблъсъкът е за първата позиция в Премиер лига.

Ивелин вече е говорил с щаба на националния отбор, за да знаят как върви възстановяването му. Интересното е, че се очаква звездата на Ростов да играе опорен полузащитник срещу Англия. Именно на подобна позиция играе и при Карпин, а отборът му дели първото място с още четири състава - Локо Москва, Зенит, Краснодар и Спартак Москва, като всичките имат по 14 точки.