Капитанът на националния отбор Светослав Дяков и дебютантът в него Атанас Зехиров участваха в пресконференцията на трикольорите, заедно с наставника си Ивайло Петев. Отборът ни се готви за контролата с Турция на 8 юни и евроквалификацията с Малта на 12-и.

„Аз се чувствам добре, сезонът беше тежък, но играем за националния отбор. Не трябва да има оправдание с умора. Имаме два мача, след това ще почиваме колкото трябва“, заяви Дяков.

„Шансът за класиране не ни е голям. Изпуснахме мачове, в които ни трябваха точки. Аз винаги съм настроен позитивно и вярвам, че имаме възможност да играем на Европейско. Понякога се появяват негативни коментари, но ние трябва да ги оборим. Ако покажем добра игра, можем да върнем доверието у хората.“

„Човекът, който трябва да дава съвети, е старши треньорът. Слаби отбори няма, излезеш ли концентриран, можеш да победиш всеки. Не съм много съгласен, че шансовете ни са илюзорни, можем да се класираме“, сподели Дяков.

Атанас Зехиров пък бе лаконичен: „Аз съм на мнение, че и малък шанс за класиране да имаме, трябва да дадем всичко от себе си, а пък после каквото сабя покаже.“