Националният селекционер Ивайло Петев даде пресконференция преди контролата с Турция и квалификацията с Малта.

"Естествено имам наблюдения как и кога приключиха първенствата на чужденците. За наш плюс е, че първенството на Русия свърши преди няколко дни, а там имаме доста играчи. Времето за тренировки се надявам да ни свърши работа, за да се подготвим добре за мачовете с Турция и Малта", заяви Петев.

"Уверен съм във възможностите на играчите, надявам се да играем добре и да спечелим 3 точки в Малта, това е целта. Подходът и за двата мача ще е един и същ. Исках сериозен мач преди квалификацията, ще изгради игрови ритъм. Мачът Хърватия - Италия няма как да кажем как ще свърши", допълни той.

"Всеки един играч е важен за нас. Михайлов и Георги Миланов отпадат поради контузии. Важно е да излезем концентрирани и да имаме нагласата, както и срещу Италия. Ако подходим сериозно, ще постигнем успех. Футболът е игра на грешки, важното е да не правим грешки пред нашата врата, няма изразени аутсайдери, трябва във всеки мач да си с пределна концентрация. Притеснения нямам, лагера да мине добре, футболистите трябва да разберат, че трябва да играят на 100 %. Националната кауза е над всичко", продължи селекционерът.

"Определил съм кой да изпълнява дузпите и фауловете, дано имаме повече ситуации. За да вкарват нападателите трябва да има повече ситуации пред противниковата врата. Трябва да рискуваме и малко повече в атака.