Ивайло Петев е пред своя официален дебют като национален селекционер. Положението на отбора не е цветущо, а също и мястото, което заема в групата. Съперникът Италия е голяма класа и е фаворит. Нормално! Клишираните приказки за новото начало, новия стимул, новия капитан, новия треньор и новите цели вече сме ги слушали. И понеже не сме папагали, няма да ги повтаряме. Все пак успех на Петев, той е отличен специалист и е нормално да получи кредит на доверие от БФС. Но идеята ми е друга, защо преди тази евроквалификация трябва да се вълнуваме толкова много дали Валери Божинов и Николай Михайлов са в една стая? Дали защото шансовете ни за класиране са илюзорни, или просто жълтото продава. Да, и двамата станаха модерни напоследък повече с изявите си извън терена. Истината е, че имат много общи неща помежду си. Имат слава, имат пикантен живот и това ги прави интересни, но не забравяйте, че тези двамата притежават и футболни качества. Дано ги разкрият в събота. И още веднъж, какво значение има кои двама съотборници са в стая? 

Не е ли по-важно кой на кого ще помогне на терена. Изстрадалият фен на националния отбор ще се зарадва много повече, ако види Валери Божинов да покрива Михайлов като изчисти топката от голлинията да речем или пък вратарят го потърси с дълго подаване за някоя контраатака.  Това е същественото, другото е незначително. Във всички отборни спортове най-важен е колективът. Сплотен и задружен, с готовност да издигне лидерите си, а не да страда заради тях.     

Един от тези лидери със сигурност е Ивелин Попов. Вярно е, че игра слабо с Малта и пропусна дузпа, но също е вярно, че пое отговорността да я изпълни. Сбърка, но кой не греши?! Впрочем Ивелин никога не е бягал от отговорност и неговата дума винаги  е тежала. Така е и в клубния му отбор Кубан. Дали ще е капитан, или не, решава Петев. За жалост, тази прословута лента през годините често се е превръщала в ябълка на раздора. Сега не бива да е така!  

Преди време един треньор бе казал, че сплотеният колектив е като юмрук, който удря най-тежко и най-силно, когато съперникът най-малко очаква. Дали ще ударим болезнено Италия в събота?  Е, можем поне да опитаме, пък каквото стане. Успех, момчета!