Юношеският ни национален отбор по футбол ще стартира участието си на Европейското първенство в Унгария на стадиона, на който Любослав Пенев дебютира като национален селекционер. Възпитаниците на Александър Димитров играят първата си среща в Група Б с Германия на 19 юли от 19 часа на стадион „ETO Park” в Гьор. Именно там на 29 февруари 2012 година Ел Голеадор започна кариерата си като наставник на А отбора ни. Срещата с домакините завърши наравно – 1:1.

Вторият ни мач в групата – с Украйна е насрочен за 22 юли на “Perutz Stadium” в Папа. Срещата стартира в 22 часа. Последният ни мач – с актуалния европейски шампион в тази възраст – Сърбия отново е на същия стадион – на 25 юли от 21.15 часа.

„ETO Park” в Гьор е за 16 хиляди зрители и е открит през 2008 година. Стадионът е дом на първодивизионния Гьор ЕТО. Самият град пък със своето население от близо 130 хиляди жители е шестият по големина в Унгария. Той се намира в северозападната част на страната и е по средата на разстоянието между Будапеща и Виена.

“Perutz Stadium” в Папа е далеч по-малък – за 5 хиляди зрители. На него играе домакинските си мачове елитният Ломбард Папа. В града живеят над 30 хиляди жители. Папа се намира на около 50 км западно от Гьор.