Две контроли ще изиграе юношеският ни национален отбор до 19 години преди да стартира участието си на Европейското първенство през юли в Унгария. 
България попадна в група В с отборите на Германия, Украйна и настоящия носител на трофея Сърбия.

Отборът започва подготовка в Сливен на 29 юни. На 3 юли е първата проверка - с Верея (Стара Загора). На 6 юли юношеските национали ще премерят сили със Созопол. 

От 12 юли отново е предвиден лагер за отбора. На 17 юли националите летят за Унгария. На 19 юли е първият ни мач в турнира – срещу Германия. На 22 юли играем с Украйна, а на 25 юли със Сърбия.

В разширения състав на България ще бъдат включени 18 футболисти – 16 полеви и 2 вратари. Към този момент селекционерът Александър Димитров е изпратил повиквателни на 25 души, като в това число влиза контузеният и чакащ операция на коляното Борислав Цонев. 

„Няма да викаме негов заместник. Повеканите за лагера трябва да знаят, че конкуренцията става много голяма, ситото за европейското, доста тясно. Който е най-добре подготвен, той ще пътува. Дай Боже, всички да са здрави и да няма повече контузии, за да мога да разчитам на всички. Този отбор има вече едно изградено ядро, с което работим от 4 години и постигаме успехи”, заяви Александър Димитров.