Българският национален отбор по футбол гостува на Македония тази вечер в приятелска среща. Двубоят е от 20 часа на стадион "Филип II" в македонската столица. Това е втора контрола за националите в рамките на няколко дни, след победата над Португалия с 1:0 в петък.

Мача България - Македония можете да следите в Gong.bg и да слушате по Дарик радио.

Българският състав излиза срещу Македония с мисълта за нов успех в проверките и желанието да прибави още малко самочувствие преди световните квалификации.

Селекционерът Ивайло Петев вече предупреди, че тимът ни трябва да бъде изключително организиран и дисциплиниран срещу Македония.

България - Македония

източник: Владимир Стоянов, LAP.bg

„Трябва да бъдем доста по-търпеливи при изграждането на нашите атаки. Да бъдем доста разнообразни и по този начин да затрудняваме противниците си. Ако успеем да направим това, шансовете ни за успех ще бъдат много по-големи“, коментира старши треньорът на националния ни тим.

Предстоящия тази вечер двубой ще е седми в историята между България и Македония. Двете държави са се срещали само в приятелски мачове, като до момента националният ни отбор е записал три победи, две загуби и едно равенство.

За последно двата тима се срещнаха през август 2013-а година, когато допуснахме поражение от македонците с 0:2.

България - Македония /архив/

източник: Владимир Стоянов, LAP.bg


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS