Националният селекционер на България Ивайло Петев определи контролата с Македония, като балканско дерби с голям заряд.

„Очакванията ми са да се получи зрелищен и динамичен мач с голям заряд. Ние ще търсим нашите шансове в самия мач. Трябва да затвърдим доброто представяне от преди дни. Ще търсим победата от първата до последната минута. За нас е балканско дерби. Ние трябва да подобрим доста неща в абсолютно всички линии“, коментира Петев.

„Изключително трябва да бъдем организирани и дисциплинирани, когато противникът владее топката. Трябва да бъдем доста по-търпеливи при изграждането на нашите атаки. Да бъдем доста разнообразни и по този начин да затрудняваме противниците си. Аз се надявам, че в утрешния мач това нещо ще го има. Ако успеем да го направим, шансовете ни за успех ще бъдат много по-големи“, добави националният селекционер.

„Македония разполага с много добри футболисти. Няма как да се подцени определена ситуация. Доста добре познавам отбора на Македония. Ние ще подходим много концентрирано и мобилизирано към мача. И четиримата футболисти в атаката на Македония - Ибраими, Пандев, Тричковски и Якович са опасни. Всеки един от тях е заплаха за нас.“

„За мача с Македония ще изберем тези, които преценим, че са най-подходящи за самата среща. В самия мач какви промени ще направим зависи от развоя на срещата“, каза още Ивайло Петев.