Валери Божинов изрази съжаление за изпуснатата победа в Брюксел, след като България водеше срещу Белгия до 90-ата минута, но в крайна сметка загуби с 1:2.

„Не можахме да спечелим, жалко, наистина играхме добре, през цялото време диктувахме инициативата, имахме положения, жалко, защото трябваше да победим, но пак имахме малшанс”, каза нападателят на Парма.

„Получих схващане на краката, както аз, така и някои други колеги, това е нормално в края на сезона. Ще се възстановим по най-бързия начин и ни очаква още един мач с Южна Африка, в който се надяваме да зарадваме себе си и цяла България, и да победим.”

„Излязохме за победа, Ники Михайлов спаси дузпа и заслужава поздравления. Трябва наистина да поздравим всички, защото играха достойно. Нещо не ни стигна да победим, но се надявам от следващия мач България да почне да продължава.”

„Не искам да коментирам темата за Бербатов, мога да говоря за момчетата, които са тук. С Попето, както и с всички останали, се разбираме добре. Днес България игра колективно, игра добре, всички се раздадохме на 100% и дадохме максималното. Жалко, трябваше да победим, но не успяхме”, коментира Божинов.