Стрелецът на Манчестър Сити Валери Божинов заяви в интервю за Гонг, че е здрав и кипи от желание да играе срещу Ейре. Нападателят стартира подготовка у нас заедно с Мартин Петров и Ники Михайлов.

„И друг път съм ви казвал, че в националния отбор цари отлично настроение. Сега сме само трима, но пак е купон. Здрав съм, искам да е така до края на кариерата ми”, отбеляза Божинов пред Гонг в обичайното си добро настроение.

„В държавния тим се чувствам в свои води. Всичко е позитивно. Искам да играя. Не съжалявам, че не влязох в последния мач на Манчестър Сити. С Мартин Петров си говорихме, че може да е за добро, защото се върнахме здрави за мача на България”, допълни Валери.

„Ако г-н Стоилов ме пусне, ще вляза, ще играя, ще дам всичко от себе си. Много искам пак да съм част от националния”, каза Божинов за Гонг.

„Видяхте, че задлъжнях на Ники Михайлов. Трябва да го почерпя една вечеря. Той имаше късмет”, отбеляза с усмивка таранът на националния, след като загуби облога си от вратаря.

„Днес ще взема един двама приятели и ще гледаме финала за Купата на България. Все пак е финал. Не съм гледал до този момент Пирин и ми е интересно. Мисля, че Литекс е отборът с повече аргументи. Имат повече класа. Макар че във финалите няма фаворити”, сподели мнението си играчът на Сити.

Валери за пореден път заяви, че държи да продължи кариерата си в Манчестър. „Не искам да се махам. Държа да се докажа, не съм играл два сезона. Искам да си премеря силите с нападателите в клуба ми, а и с останалите в Англия. Не мисля за трансфери”, завърши интервюто си за Гонг Валери Божинов.