Нападателят на Манчестър Сити Валери Божинов се завърна в България, за да се присъедини към лагера на националния тим за предстоящите световни квалификации с Ейре и Кипър.

При пристигането си на Летище „София” Божинов коментира и здравословното си състояние. Както е известно вчера нападателят напусна принудително двубоя на Сити срещу Съндърланд след болки в бедрото на десния крак.

Футболистът коментира, че се надява травмата да не бъде толкова сериозна и да бъде на разположение на националния селекционер Станимир Стоилов за мача с Ейре. Тази вечер Божинов ще премине ядрено магнитен резонанс, след което ще стане ясно, колко сериозна е контузията му.

„Когато излязат резултатите от магнитния резонанс тази вечер ще мога да кажа повече за контузията. Жалко, че в такъв важен мач имаме такива проблеми. Първо Митко Бербатов, сега аз, знаете Мартин също не може да играе. Надявам се моята контузия да не бъде много тежка и да мога да помогна. Това дали ще играя или не ще го решим с лекаря. Моето желание е да играя”, заяви при пристигането си от Манчестър Валери Божинов.

„Това е нова контузия отзад на бедрото. Почувствах спазъм, натоварване. Мисля, че е нормално, тъй като много време не съм играл. Пак казвам, че се надявам да не е голям проблем. Вчера лекарите ми казаха, че не е нещо сериозно. Казаха ми да говоря с националния лекар. Ще направим магнитен резонанс”, продължи нападателят на Сити.

„Ще се види тази вечер на магнитния резонанс. Сутринта се събудих с хематом. Докторът ще прецени. В момента нямам някакви болки. Физически се чувствам добре. За мен беше много важно да играя вчера. Благодаря на Марк Хюз, че ми да де шанс да играя в толкова важен мач за нас. Дадох каквото можах. Беше труден двубой и най-важно бе че победихме.”

„Винаги когато излизам да играя, винаги се старая да давам всичко от себе си. Както казах в националния отбор няма голям избор на футболисти. Надявам се всички заедно като колектив да направим това, което искаме. Най-важно е да не загубим. Ако играем както трябва ще постигнем добър резултат.”

„Почти две години не съм играл за националния тим. За мен е чест да се върна. Щастлив съм и мисля, че ми личи. Надявам се прегледът тази вечер да покаже, че травмата не е сериозна и това е само натоварване”, завърши нападателят.