Валери Божинов и Димитър Рангелов ще водят атаката на българския национален отбор срещу Шахтьор в контрлата утре, стана ясно след днешната тренировка на „лъвовете” на турска земя. Мачът е от 19 часа на стадион „Ататюрк” в турския град Анталия. Националният селекционер Станимир Стоилов ще разчита на физическата мощ на нападателите на италианския Парма и германския Борусия Дортмунд срещу здравите бранители на носителя на Купата на УЕФА.

Големите въпросителни пред Мъри са в линията на защитата, като се очаква там да има някои „импровизации”, както се изрази самият специалист. Очаква се той да проведе разговор с капитана на Астън Вила Стилиян Петров и да го изпробва като централен защитник заедно със Станислав Ангелов. Отдясно на отбраната твърдо започва бранителят на Локомотив София Иван Бандаловски, а отляво Живко Миланов от Левски. Съществува и вариант, в който в центъра на защитата да застане съотборника му Веселин Минев. В този случай двамата с Живко ще си разделят по едно полувреме като централни бранители.

В халфовата линия сигурни са Благой Георгиев отляво и Димитър Телкийски отдясно. Единият вътрешен халф също е ясен – Чавдар Янков. Ако Стоилов все пак се откаже от експеримента си да ползва Стенли като централен защитник и самият футболист е готов да започне мача след само две тренировки, той ще е партньорът на халфа на германския Дуисбург.

На вратата по едно полувреме ще си разделят Димитър Иванков и Николай Михайлов.