Младият халф на Дженоа Андреа Бертолачи ще замени в състава на Италия контузения Клаудио Маркизио в евроквалификацията срещу България тази вечер. Двубоят е от 21.45 часа на Националният стадион „Васил Левски”.

Роденият през 1991 година Бертолачи ще изиграе срещу „трикольорите” едва втория си мач за „скуадра адзура”. В същото време наставникът на Италия Антонио Конте ще остави на скамейката „чужденците” с италиaнски паспорти в състава – бразилецa Едер и аржентинецa Франко Вазкез. Срещу „ориундите” се надигна истинска вълна на недоволство в Италия преди срещата с България.

Срещу България Конте ще заложи на любимата си схема 3-5-2, с която спечели три поредни „Скудето” с Ювентус. Джанлуиджи Буфон ще запише своя 146-ти мач на вратата на „скуадра” тази вечер. Тримата бранители пред него ще са съотборниците му в Юве Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини.

Десният халф-бек на Италия ще бъде Матео Дармиан от Торино, а левият – Лука Антонели от Милан. Младата звездна на френския Пари Сен Жермен Марко Верати ще трябва да влезе в обувките на „архитекта” Андреа Пирло, а пред него ще действат Андреа Бертолачи и лидерът на Лацио Антонио Кандрева.

Атаката на Италия ще бъде съставена от голмайстора на Сасуоло Симоне Дзадза и острието на германския Борусия Дортмунд Чиро Имобиле.

Съставът на Италия за евроквалификацията с Италия (3-5-2): Джанлуиджи Буфон – Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини – Матео Дармиан, Марко Верати, Андреа Бертолачи, Антонио Кандрева, Лука Антонели – Симоне Дзадза, Чиро Имобиле

Мачът между България и Италия може да проследите в сайта Gong.bg и на честотите на Дарик радио.