Националната селекция на България посреща Италия в поредна квалификация за Евро 2016. Двубоят е тази вечер от 21.45 часа на Националният стадион „Васил Левски“. Залогът е ясен. Битката е прeдимно за чест, а представянето на „трикольорите“ на терена ще е отражение на тяхната себеотдаденост и желание за себедоказване.

Преди мача „лъвовете“ се намират на 4-о място в Група Н с 4 точки в актива си, докато „адзурите“ са втори с 10 точки. Момчетата на Антонио Конте имат равен актив с лидера Хърватия, но по-лоши показатели.

Закономерно Италия влиза като фаворит в двубоя. Класата на селекцията от Апенините респектира, но надежди не липсват. Двубоят се очертава официален дебют за новия селекционер на България Ивайло Петев, а това води до очаквания за ново, по-добро и по-благодатно начало. Дали ще стане? Предстои да разберем.

Петев засвидетелства очакванията си труден мач, но също така отбеляза, че неговите възпитаници трябва да влязат спокойно в срещата, ако искат да измъкнат максимума.

На свой ред, завърналият се редиците на държавния тим Валери Божинов, който познава отлично италианския стил, отсече, че той и колегите му няма да играят със страх срещу именития си съперник.

България вече е доказвала, че умее да поднася изненади. Стори го по време на последните квалификации за Световното в Бразилия. Нашият състав измъкна хикс от Италия /2:2/ на Националния стадион и макар да не се класира за престижния форум, това остави приятно усещане в запалянковците.

Сега Италия идва със своите звезди, но без Андреа Пирло, Марио Балотели и Калудио Маркизио. Последният получи неприятна контузия преди мача. Полузащитникът на Ювентус скъса кръстни връзки на коляното на десния крак, а това ще го извади от терените до края на сезона.

Със сигурност „Скуадра адзура“ няма да допусне отпускане и подценяване. Това показа с поведението си Антонио Конте преди сблъсъка. Той заяви, че единственото, върху което е концентриран, е срещата с България. Един от лидерите на четирикратните световни шампиони Джанлуиджи Буфон, на свой ред, се върна назад във времето, заявявайки, че пази лоши спомени от българските нападатели.

Дали българското нападение ще вгорчи вечерта на Буфон и ще го накара да инкасира нов лош спомен, ще стане ясно след броени часове.

Началният час на мача е 21.45. Може да го проследите в сайта Gong.bg и на честотите на Дарик радио.