Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов заяви ден след ремито с Ейре, че като малък е вдигал една ваза и си е представял, че е купа.

Митко участва в инициатива на „Уницеф” и сподели: „Нямаше как да не присъствам, въпреки че вчера мачът не свърши, както ми се искаше. Въпреки че не победихме, мястото ми беше тук”, отсече нападателят на Манчестър Юнайтед.

„Много ме радва искрената обич на децата. Приятно ми е да бъда с тях, сигурно и аз някой ден ще имам деца. Не знам как се държа, сигурно на моменти и аз съм едно голямо дете. Причината да съм тук е, че обичам да помагам. Винаги ще се отзовавам, заради възможностите, които имам и известността ми”, допълни Димитър Бербатов.

На събитието в сградата на БТА, едно от дечицата прегърна Бербатов по време на брифинга. „Такава прегръдка не може да не отнеме от напрежението и неприятните чувства. Не може да не ти стане хубаво, когато едно дете те прегърне и видиш в очите му, че те харесва. Разбира се, остават задни емоции от работата, която не успях да свърша. Говоря за вчерашния мач”, допълни звездата.

„На мен ми трябва повече време, за да осмисля мача. Да видя, къде съм сбъркал. Свършило е, мачът е минал, но на мен трудно ми минава. Лошото е, че не успяхме да победим”, продължи голмайсторът.

Бербо призна, че е впечатлен от постиженията на децата с увреждания и начинът, по който те са спечелили своите медали. На пресконференцията момченце, което игра е боче, му подари топка, с която се практикува тази игра.

„Трябва по-голямо медийно отразяване за успехите на тези деца, защото така се вижда, че не е чак толкова страшно”, отбеляза още Митко Бербатов.

„Още не съм гласувал. Какво да ви кажа, аз живея в чужбина, но като гледам, който и да изберат хората, все са недоволни след това. Дълг е да гласувам и ще го направя. Трябва да гласувам в Благоевград, сега е едва един часа, а аз карам бързо”, отсече националът на България, който вчера не успя да накаже Ейре.

„Надявам се хората, които изберем да свършат някаква работа”, допълни асът на футбола ни.

„Винаги съм мечтаел. Като малък вдигах една ваза вкъщи и си представях, че вдигам купи. Предполагам, че всяко дете прави подобни неща. Най-важното е да подкрепяме децата и да се грижим за тях. Онази ваза я счупих с топка”, призна Бербатов.

„Шансовете за световното намаляха и всички го видяхме. Въпреки всичко играхме добре и се представихме достойно. През второто полувреме играхме на една врата, но не стана. Бяхме много надъхани от публиката. Не ни достигна онова малкото, за да вкараме гола. Още има светлина в тунела”, опита се да внесе оптимизъм нападателят.

„Искахме да зарадваме хората. Надявам се да са оценили труда, който вложихме. Надеждата умира последна. Както Мъри е казал, чудеса стават във футбола, макар че много рядко. Надеждата умира последна”, завърши най-скъпият български футболист.

снимка: БГНЕС