Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов коментира няколкодневното лутане на отбора по различни стадиони на днешната пресконференция. Нападателят се появи заедно със селекционера Димитър Пенев и заяви:„Всичко това е голям проблем. Жалко и тъжно е, че ни разкарват като сираци из игрищата. Чудим се къде да тренираме, кой да ни приюти. Хубаво е, че има хора, които казват- елате тук. Решението е едно-единствено - да се направи база на националния отбор. Смятам, че всички цивилизовани страни имат такава. Може и да налучквам, но май сме единствената държава, която няма база”, заяви Димитър Бербатов.

„Хората имат право да не дойдат на стадиона, но аз се надявам да не стане така. Знаем какво се изприказва и изписа, така че ние искаме да покажем, че не сме по-слаби от румънците”, отсече капитанът на „трикольорите”.

„Можеше да използваме по-добре тази възможност да се класираме. Холандците са най-добрият отбор поне на хартия, но бяха колебливи. Ние имахме своя шанс в Холандия, където можеше да вкараме, преди те да ни отбележат гола. Идват нови квалификации, нека видим какво ще ни се падне. Смятам, че вече не останаха слаби отбори”, завърши голмайсторът на България и Тотнъм.