Димитър Бербатов разкри, че се надява със своя пример да има и други българи като него. В специално интервю за новия брой на списание ОК! Звездата на Манчестър Юнайтед споделя намеренията си относно създадената от него фондация в подкрепа на талантливи деца, чиято дейност стартира преди броени дни.

„Исках да съм полезен по по-сериозен и мащабен начин. Мисля, че кампаниите и помощта са хубаво нещо, но те решават частично някакъв временен проблем и рядко стигат по-далече от това. А фондацията е инструмент, с който можеш поне да опиташ да променяш ситуацията като цяло” – заяви Бербо пред родната медия.

В материала се разкриват интересни подробности и идеи за развитието на фондацията, наречена на името на играча. Самият Бербатов дава за пример и други световни звезди от ранга на Боно, Анджелина Джоли и Зинедин Зидан, които също подържали подобни благотворителни инициативи.

На въпрос 7 в интервюто „Защо се ангажира с това”, Бербатов отговаря: „Защо, защо... Учудвате ме и с този въпрос. Толкова ли е неразбираемо човек да иска да прави смислени неща? За мен се пише повече, отколкото ми се ще... Аз искам само да съм на суперниво в работата си и ако мога да помогна след време да има и други българи като мен. А те са сред днешните деца”.

Цялото интервю е в излезлия днес на пазара брой на списание ОК!