Димитър Бербатов заяви, че е оптимист относно националния отбор на България. Той подчерта, че всички обичат да критикуват.

„Всички обичаме да критикуваме. Аз също мога да си позволя да кажа много неща. Няма смисъл, защото не съм част от отбора и не съм близо до нещата, за да мога да си позволява да говоря, каквото и да е. От опита, който имам като футболист мога да кажа много неща. Лошото е, че загубихме, защото тръгнахме много добре“, коментира Бербатов.

„Надявам се момчетата да спечелят мача срещу Косово“, добави той.  

„Не съм съгласен, че материалът не е добър. Аз съм част от този материал и имам високо мнение за себе си като футболни качества. Момчетата се стараха и опитаха това, което могат“, допълни Бербо.

„Аз не мога да търся вина в това, че не са дали всичко от себе си. Винаги трябва да си оптимисти за всичко в живота. Винаги съм бил оптимист за националния отбор. Винаги ще го подкрепям“, продължи бившият футболист на Манчестър Юнайтед.  

„Познавам се с Красимир Балъков, но не мога да му дам оценка на качествата като треньор. Не мисля, че е правилно да си позволявам нещо такова“, каза още Димитър Бербатов.