Наставникът на младежкия ни национален отбор на България до 21 години Александър Димитров коментира равенството с Русия. Младите „лъвчета” завършиха 0:0 на стадион „Славия”, а Сашо Димитров заяви, че е доволен от сърцатата игра на момчетата.

„Положителното е, че не ни вкараха гол. Имахме си ситуациите, които търсихме. Жалкото е, че не успяхме да отбележим. Те също имаха своите ситуации, много стойностен и силен отбор. Смятам, че са едни от фаворитите в нашата група. Те дават всичко само и само този младежки национал да счупи проклятието, което виси над тях и да се класират за Европейското първенство.”

„Резултатът е справедлив. Радвам се, че нашите играчи отговориха на жестоката битка на терена. Показаха сърце и себераздаване”, заяви наставникът.

„Второто полувреме играхме по-добре. Търсим това, което Балъков иска от нас – много разиграване, притежание на топката., но не винаги може да се получи.”

„Много добре познавам отбора на Русия, но не съм казвал на момчетата срещу какви футболисти играем. Няма да робуваме на имена. Смятам, че нашите футболисти са на много добро ниво, равностойни са с руските футболисти. Ако им се дава повече шанс в клубните отбори, ще се представят на по-добро ниво”, каза Димитров.

„Не искам да говорим за фаворити. Преди да заминем за Естония ви казах, че си гледаме мач за мач, правим изводи от това, което се е случило. Гледаме да поправим грешките и се подготвяме спрямо следващия противник.”

„Всички много искахме да спечелим този мач, затова излязохме с тази схема на игра с трима чисти нападатели, които да атакуват тримата им защитници. Рискове се предприемат, след това видях играта на руснаците и направих дефанзивна смяна, спрямо развитието на мача. Като цяло искаме да атакуваме и да побеждаваме.”

„Имаме много претенции за играта в защита относно нападателите ни. ИСкам всички да участват и в двете фази. Но като цяло искаме да играем с повече нападатели, да изнесем играта в противниковата половина, да контролираме мача. Не винаги успяваме, но това е стратегията, към която се придържаме.”