Селекционерът на юношеския национален отбор на България Александър Димитров бе доста афектиран след равенството с Австрия /1:1/ и отпадането на нашите от по-нататъшната фаза на Европейското.

„Не съм доволен, защото имаме потенциал. Но за пет месеца – толкова. Ясно се видя липсата на мачове, това е причината, поради която отпадаме. Истината е, че не ни достига класа и ако искаме да правим нещо, трябва да променим коренно работата си в детско-юношеските школи. Това първенство трябва да ни покаже как работят другите. Дотук ми дойде от това да се вглеждаме кой е в групата, кой не е, кой да бъде треньор.“

„Да не навлизам в дейтали, тъй като съм афектиран, но повече трябва да наблегнем върху скоростната техника. Ако друг отбор създаде толкова положения, ще бие с пет гола, а ние стигаме само до равен. Да, ако имаме още два-три мача, момчетата ще бъдат все по-силни като игра. Такива мачове не са играли досега. Щастливи сме, че си сверихме часовниците. Допускаме слабости при изграждане на състезателите. Прав е Херо, ние не трябва да се заблуждаваме, дори да бяхме били Австрия“, завърши Александър Димитров.