От утре град София се затваря за влизане и излизане. Това заяви на извънредна пресконференция генерал Венцислав Мутафчийски.

БГНЕС
73 снимки

"Още от вчера се наблюдава тревожно нещо - масово напускане на София, която е основното огнище с най-много заразени от COVID-19. Всички тези хора, кооито напускат София, са разпръснати навсякъде в страната. Това води до по-тежка ситуация с неясни последици. Този процес продължава както вчера, така и днес, вероятно ще продължи и утре, и вдругиден. Щабът с изключително безпокойство наблюдаваше тези процеси. Тези случаи на масово заразяване вече стават тенденция, в резултат на което предложихме затварянето на София и премиерът одобри това решение", заяви Мутафчийски.

"Ще издам заповед, считано от 00:00 часа до второ нареждане, да се преустанови влизането и излизането от София на всички превозни средства с изключение на товарния превоз, автомобили със специален режим на движение, автомобили, които превозват болни, както и автомобили с медицински лица", заяви пък министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

И допълни, че забраната не важи и за аварийните автомобили на електродружествата, на тези които се занимават с интернет разпространение и за автомобили, които превозват работници. 

Естествено, забраната важи и за всички спортисти, които няма да може да напуснат столицата, и да се приберат по родните си места.